Yeni bir ilaç yaşam süresini  %25 oranında artırabilir!

Yeni bir ilaç yaşam süresini  %25 oranında artırabilir. 

Bilim insanları ilk kez İnterlökin-11 adlı bir proteinin yaşlandıkça organlarımızda arttığını ve aktif olarak yaşlanma sürecini hızlandırdığını gösterdi. Nature dergisinde yayınlanan bir çalışmada, İnterlökin - 11 adlı bu proteinin aktivitesinin engellenmesinin sadece yaşlanmanın fiziksel etkilerini ortadan kaldırmakla kalmayıp aynı zamanda yaşam süresini de %25 arttırdığı ortaya konuldu. IL-11 adlı protenin aktivitesinin önlenmesinin önlenmesinin aynı zamanda telomer kısalması hızını azalttığı, mitokondrinin sağlığını ve enerji üretme yeteneğini koruduğu da saptandı.

Yaşla birlikte artan IL-11 proteini karaciğerde karaciğerde ve karında yağ yağ birikmesine yol açmasının yanı sıra kas kütlesi ve gücünde azalma ortaya çıkıyor.  Bu protein aktivitesinin engellenmesiyle yaşlanma belirtilerinin büyük ölçüde azaltılabileceği görüldü. 

Nature dergisinde yayınlanan bu bilimsel çalışma IL-11'in yaşlanmada temel bir faktör olduğunu gösteren dünyada ilk çalışma. Bu bilimsel çalışmanın tıp dünyasında çok ses getireceğine kesin gözü ile bakılıyor.

Kaynak: Nature dergisi