Eklem kireçlenmesi, diz ağrısı, kıkırdak hasarı şikayetlerinde kök hücre tedavisi son derece etkilidir

Eklem kireçlenmesi, diz ağrısı, kıkırdak hasarı şikayetlerinde kök hücre tedavisi son derece etkilidir.

Eklem kireçlenmesi (tıbbi tabiriyle osteoartrit) dizkalça gibi eklemlerdeki kıkırdak dokusunun yaş ile birlikte büyük ölçüde yıpranması veya harap olması ayrıca eklemleri kayganlaştıran eklem içi sıvısının azalması sonucu oluşan bir hastalıktır. Eklemlerde kemik uçlarını kaplayan eklem kıkırdağın yaşlanması ve harabiyeti sonucu eklemlerde ağrı, hareket kısıtlılığı ve tutukluk oluşur. Aşırı ve kötü kullanılan ya da hastalıklı eklemde kıkırdak yapısı zarar görür, eklem sıvısı normal özelliğini yitirir ve eklemde hasar oluşur. Bu da halk arasında eklem romatizmasıkireçlenme olarak adlandırılan diz ağrısıkıkırdak hasarı ve eklem hareketlerinde kısıtlılığa, tutukluğa neden olan eklem problemleri yaratır.

Diz ve kalça gibi eklem problemlerinde uygulanan eklem içi kök hücre tedavisi son derece başarılı sonuçlar vermektedir. Kök Hücre SVF Tedavisi ile eklem içerisine kendi yağ dokunuzdan elde edilen milyonlarca kök hücre verilerek eklem hasarı, kıkırdak hasarı, spor yaralanmaları sonrası oluşan bağ dokusu, ligament yaralanmaları hızlı ve etkili bir şekilde tedavi edilebilmektedir. Kök Hücre SVF tedavisi ile kişinin sadece kendi yağ dokusundan alınan kendi hücreleri kullanıldığı için herhangi bir allerji veya red edilme riski yoktur.  

Kök Hücre SVF Tedavisi eklem kireçlenmesi (osteoartrit) tedavisinde  ve hastalığın ilerlemesini engellemede son derece etkilidir.

* J Pain Res. 2015 Nov 9;8:799-806. doi: 10.2147/JPR.S92090. eCollection 2015.